Internationaal
top-onderwijs

Het ‘Supreme College Nederland’ biedt excellent en internationaal onderwijs voor een nieuwe generatie VWO-leerlingen. Wereldburgers zoals jij, die weten dat de wereld razendsnel verandert, innoveert en andere kennis en vaardigheden nodig heeft om te zorgen voor een duurzame toekomst.

Wat het Supreme College Nederland van het Jac. P. Thijsse College en het Bonhoeffercollege zo bijzonder maakt, is dat je in korte tijd twee internationaal gerenommeerde diploma’s kunt behalen: het Middle Years Programme (MYP)* van het International Baccalaureate en het internationaal uitstekend bekend staande VWO. Zo krijg je ‘the best of both worlds’ en werk je aan een succesvolle, internationale carrière!

Bekijk ons filmpje

The best
of both 
worlds

“Geen rooster of
klaslokalen”

Voor
wie?

Het Supreme College Nederland richt zich speciaal op gemotiveerde leerlingen, zowel van Nederlandse als internationale afkomst, van 14-18 jaar met een internationaal perspectief, die middenin de Nederlandse samenleving willen staan. Ambitieuze, internationale en Nederlandse leerlingen, die vanaf 3 VWO meer uitgedaagd willen worden en anders willen leren. En wat nog leuker is: er zijn geen hoge schoolkosten zoals op andere Internationale scholen. Studeren op het Supreme College Nederland kan voor 495 euro per jaar!

Wat verwachten we van een leerling van het Supreme College Nederland?

 • Een internationale mindset
 • Helemaal thuis in de digitale wereld
 • 2 VWO of een vergelijkbaar niveau
 • Een leer- en nieuwsgierige houding
 • Een drive voor samenwerken
 • Een kritisch en creatief stel hersens
 • Een onderzoekende en analyserende instelling
 • Een brede interesse
 • Hart voor jouw omgeving en een duurzame wereld

Anders
leren

Op het Supreme College Nederland leer je niet alleen vakinhoudelijk, maar vooral ook vakoverstijgend. Zo komt kennis van bijvoorbeeld geschiedenis, maatschappijleer en aardrijkskunde samen bij het zoeken naar oplossingen voor actuele thema’s, zoals immigratie en duurzaamheid. Het uitgangspunt is altijd bijdragen aan een betere en duurzame wereld en een wereldburger worden.

Je werkt in het MYP
aan zeven vakgroepen

 • Taalverwerving: Spaans en Duits
 • Taal en literatuur: Nederlands en Engels
 • Individuals & Societies
 • Sciences
 • Wiskunde
 • Kunst
 • Lichamelijke en gezondheids­wetenschappen (PHE)

Je leert vanuit zes
vakoverstijgende contexten

 • Identiteit en relaties
 • Persoonlijke en culturele identiteit
 • Oriëntatie in ruimte en tijd
 • Wetenschappelijke en technologische innovatie
 • Eerlijkheid en ontwikkeling
 • Globalisering en duurzaamheid

Concepten
als ‘voertuig’

Je gebruikt concepten als ‘systemen’ of ‘verandering’ om onderzoek te doen naar interessante vraagstukken en ideeën van persoonlijk, lokaal of wereldwijd belang. Zo komen de lessen letterlijk tot leven en krijgen ze meer betekenis. Deze nieuwe manier van leren passen we ook toe op het VWO-curriculum.

Je leert van elkaar
en met elkaar

Dit doe je niet in traditionele lessen met een vast rooster, in een traditioneel schoolgebouw en een vaste klas, maar je werkt in dagdelen op dagen van 8.45 uur tot 16.00 uur. En in die tijd doe je veel:

gaat op onderzoek uit, werkt samen aan projecten, leert ontwerpen, bekijkt vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken, leert academische vaardigheden én levensvaardigheden, ontmoet verschillende culturen en werelden én leert te reflecteren op je rol als wereldburger.

Zo leer je niet alleen kennis, maar ook vaardigheden om deze kennis te ondersteunen. Dé combinatie die universiteiten en werkgevers over de hele wereld superbelangrijk vinden. Kortom, op het Supreme College Nederland werk je aan een succesvolle, internationale carrière!

Bekijk hier
het uitgebreide
onderwijsprogramma
voor MYP en VWO

Ons
team

Je krijgt les van bevlogen eerstegraads docenten van het Jac. P. Thijsse College en het Bonhoeffercollege. Zij zijn speciaal geschoold in het MYP en geven tweetalig les, Nederlands en Engels, afhankelijk van de behoefte van de individuele leerling.

Ben je
geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd en denk je aan de toelatingscriteria te kunnen voldoen? Download dan hier het aanmeldingsformulier. Tezamen met de referentie van je eigen school kun je het formulier mailen naar: info@supremecollege.nl

Het aantal beschikbare plekken is beperkt. Je krijgt daarom altijd een persoonlijk intakegesprek en we vragen naar je laatste schoolrapport.

Laatste
nieuws

Geen categorie

Great News!

Great news! In December, an audit committee visited Supreme College, and last Monday Supreme College…
Geen categorie

European Youth Parliament regionale conferentie Amsterdam

European Youth Parliament regionale conferentie Amsterdam Dit weekend deden 6 leerlingen van het Supreme College…
Geen categorie

Bezoek aan NEMO science museum

Bezoek aan NEMO Science museum Op dinsdag 7 september werd Supreme  College als eerste school…
Geen categorie
Promotional video made by our students

En de
kosten?

Om dit bruisende onderwijs op top-niveau te kunnen volgen hoef je niet de gebruikelijke hoge kosten voor internationaal onderwijs te betalen. Het grote voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld de Europese school of een Internationale school is dat de kosten bescheiden zijn: 495 euro per schooljaar.

Mocht het noodzakelijk zijn, dan krijg je boeken van het Supreme College Nederland. In het online programma van het MYP vind je alle informatie terug die voor jou handig is, van onderzoeksopdrachten tot beoordelingen. Je hebt dus wel echt een laptop nodig op het Supreme College Nederland. Als je die nog niet hebt, kun je deze huren via de school tegen een aantrekkelijke prijs.

kosten zijn
bescheiden:
495 euro per
schooljaar

Contact

Wil je meer informatie of heb je vragen over het Supreme College Nederland? Check onze brochure of neem contact op met:

René Wellen

Conrector Jac. P. Thijsse College
(buitenlandse leerlingen)

T 0251-652571
info@supremecollege.nl

Petra van Dok

Conrector Jac. P. Thijsse College
(Nederlandse leerlingen)

T 0251-652571
info@supremecollege.nl

Tanja Grotenhuis

Afdelingsleider Bonhoeffercollege
(Nederlandse leerlingen)

T 0251-659119
info@supremecollege.nl

Inspirerende locatie

Het Supreme College Nederland staat in het centrum van Castricum. Een opvallende en inspirerende locatie met een rijke geschiedenis, geen traditioneel schoolgebouw, in een veilige, kleinschalige, groene gemeente met een uitstekende bereikbaarheid per trein vanuit Alkmaar, Haarlem en Amsterdam. Het station is op loopafstand, evenals de moderne faciliteiten van het Jac. P. Thijsse College en het Bonhoeffercollege.

Adres
Koning Willemstraat 1
1901 CA Castricum

Postbus 121
1900 AC Castricum

Meer informatie?

Foto: Karin Cijsouw

Het Supreme College Nederland is een gezamenlijk ­onderwijsinitiatief van het Jac. P. Thijsse College en het Bonhoeffercollege in Castricum. Het Jac. P. Thijsse College heeft een jarenlange internationale expertise in tweetalig VWO-onderwijs en een uitgebreid internationaal scholennetwerk. Het Bonhoeffercollege heeft met het Technasium een uniek specialisme in science. Deze kwaliteiten versterken elkaar in het Supreme College Nederland. Een modern en actueel alternatief voor de Europese en Internationale scholen, zowel binnen als buiten de regio Kennemerland.

Jac. P. Thijsse College is a candidate school* for the MYP. This school is pursuing authorization as an IB World School. IB World Schools share a common philosophy- a commitment to high-quality, challenging, international education- that we believe is important for our students.

* Only schools authorized by the IB Organization can offer any of its four academic programmes: the Primary Years Programme (PYP), the Middle Years Programme (MYP), the Diploma Programme (DP), or the Career-related Programme (CP). Candidate status gives no guarantee that authorization will be granted.

For further information about the IB and its programmes visit http://www.ibo.org.