Skip to main content

Overstap naar
5 vwo

Voor-
sorteren

Om de overstap naar 5 vwo eenvoudiger te maken, kies je voor 4 vwo alvast welk profiel je wilt gaan doen. Onze decanen zullen je hierover meer vertellen, maar dit betekent dat je alvast kiest voor het vak natuurkunde in 4 vwo (voor de natuurprofielen) of voor economie/bedrijfseconomie (voor de maatschappijprofielen).

Ook is één moderne vreemde taal verplicht naast Engels. Je hebt op Supreme College in ieder geval de keuze tussen Duits en Spaans. Je kunt dus één van deze vakken laten vallen in 4 vwo.

De
lessen

Je zult merken dat het vwo-programma meer is gericht op kennis dan op vaardigheden en dat is een verandering na twee jaar MYP. Wat je ook zult merken is dat de vaardigheden die je opgedaan hebt bij het MYP je uitstekend helpen bij het succesvol afronden van vwo-programma.

Vanaf 5 vwo staan de lessen in het teken van voorbereiding op het examen in 6 vwo. Ondanks de genoemde veranderingen in het programma handhaven we wel het rooster, waarbij er per dagdeel een vak centraal staat.

De vakken CKV en Maatschappijleer heb je al afgesloten in 4 vwo, in 5 vwo komt daar het profielwerkstuk bij. Het profielwerkstuk is een onderzoek dat je doet voor één van je vakken of een combinatie. Het is vergelijkbaar met het personal project dat je hebt gemaakt voor het MYP.